neděle 24. ledna 2016

Zasněžený mandlový koláč

Tento dezert je docela tématicky zaměřený na počasí, které má venku. Takže i na talíři nám trochu nasněžilo. Ještě pořád bychom měli využít oříšků, které jsme třeba nesnědli přes Vánoce a sušeného ovoce.

Ingredience:
3 žloutky
100 g  třtinového cukru
citronová kůra, špetka soli
250 g tvarohu
60 g změklého másla
100 g pohankové mouky
100 g bezlepkové směsi (DF)
prášek do pečiva
100g mletých mandlí
100 g brusinek (přes noc namočených v rumu a vodě) - přidáme i s rumem

3 bílky
špetka soli
javorový sirup
mandlové plátky

Postup:
Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny a přidáme máslo a tvaroh. Prosijeme mouku s práškem do pečiva. A stěrkou nazávěr vmícháme brusinky a mandle. Dáme do vymazané a vysypané (máslo+psyllium) dortové formy. Pečeme při 180 °C 20-25 minut. Vyšleháme z bílků sníh se špetkou soli a nandáme ho na zapečený korpus. Pokapeme sirupem nebo medem a posypeme mandličkami. V troubě  necháme koláč zapéc dokud sníh nebude zlatavý. 

Žádné komentáře:

Okomentovat