Ingredience:
Korpus
70g pohankové mouky
špetka soli, skořice
30g třtinového cukru
lžička kypřícího prášku
lžíce kakaa nebo karobu
4 lžíce vlažné vody a 4 lžíce oleje
50 g hrozinek
kokosový olej + psyllium na vymazání formy
Krémová náplň
půl litru mléka (rostlinné, já použila mandlové)
400 g kokosového mléka v plechovce (ztuhlá část)
150 g kvalitní hořké čokolády
2 lžíce datlového sirupu
vanilkový lusk
20 g agaru
Postup:
Suroviny na korpus smícháme dohromady a dáme do vymazané formy. Pečeme při 180 °C asi 20 minut.
Agar namočíme do mléka a necháme nabobtnat. Mezitím si vyšleháme kokosové mléko se sirupem a přidáme roztopenou čokoládu. Mléko povaříme chvilku s agarem a semínky z lusku a přilijeme ke kokosovému mléku a čokoládě a důkladně zamícháme. Nalijeme na upečený korpus a necháme přes noc ztuhnout. Posypeme kokosem nebo oříšky.
Žádné komentáře:
Okomentovat