neděle 31. ledna 2016

Veganský čokosový cheesecake

Nejsem vegan, ale občas si ráda dám něco, co neobsahuje žádné živočišné produkty, abych trochu odlehčila jídelníček. Taková ta teze, že, co je zdravé není dobré, už je snad vyvrácena, takže tento dort skutečně dobrý je a moc. Bez laktózy, vajec, lepku a téměř bez cukru.

Ingredience:
Korpus
70g pohankové mouky
špetka soli, skořice
30g třtinového cukru
lžička kypřícího prášku
lžíce kakaa nebo karobu
4 lžíce vlažné vody a 4 lžíce oleje
50 g hrozinek
kokosový olej + psyllium na vymazání formy

Krémová náplň
půl litru mléka (rostlinné, já použila mandlové)
400 g kokosového mléka v plechovce (ztuhlá část)
150 g kvalitní hořké čokolády
2 lžíce datlového sirupu
vanilkový lusk
20 g agaru

Postup:
Suroviny na korpus smícháme dohromady a dáme do vymazané formy. Pečeme při 180 °C asi 20 minut.
 Agar namočíme do mléka a necháme nabobtnat. Mezitím si vyšleháme kokosové mléko se sirupem a přidáme roztopenou čokoládu. Mléko povaříme chvilku s agarem a semínky z lusku a přilijeme ke kokosovému mléku a čokoládě a důkladně zamícháme. Nalijeme na upečený korpus a necháme přes noc ztuhnout. Posypeme kokosem nebo oříšky.

Žádné komentáře:

Okomentovat