středa 3. února 2016

Tvarohová bábovka s bonboniérou

Přiznám se, že pro mne bonboniéra není úplně nejlepším darem, protože nejradši mám obyčejnou hořkou čokoládu. Když už se ke mně dostane nějaká kvalitní bezlepková bonboniéra, tak je mi to líto vyhodit, takže mě napadlo ozvláštnit bábovku tzv. mořskými plody. A světe div se vypadá to velmi efektně. Dá se použít i čokoláda.


Ingredience:
4 vejce
1 hrnek cukru
špetka soli
vanilkový cukr
1 banán (nemusí být, ale těsto je vláčnější a můžete ubrat i cukr)
150 ml oleje
1 vaničkový tvaroh
2 hrnky bezlepkové mouky (LABUMIX, DF)
1 kypřící prášek do pečiva
čokoládové bonbony

Postup:
Z cukru a vajec vyšleháme světlou pěnu, do které přidáme sůl, olej, tvaroh a banán. Opět důkladně šleháme. Na závěr vmícháme mouku s kypřícím práškem. Těsto (1/2) nalijeme do silikonové formy a nahoru poklademe bonbonky a zalijeme zbytkem těsta. Pečeme při 160 °C asi 45-60 minut. Propečení kontrolujeme špejlí.

Žádné komentáře:

Okomentovat