sobota 6. února 2016

Veganské brownies z červené řepy

Další skvělý a opravdu zdravý koláč. Řepu v něm vůbec neucítíte a já jsem jej podávala s vanilkovým pudingem smíchaným se zakysanou smetanou (mimochodem výborná kombinace) a posypaný skořicí. 
Ingredience:
1 velkou červenou řepu (upečeme nebo uvaříme doměkka)
4 lžíce agáve sirupu (nebo jiné tekuté sladidlo)
špetka soli
250 ml uvařené Karo bezlepkové (já používám RICORE z Lidlu)
100 ml rostlinného slunečnicového oleje
3 lžíce kvalitní přesnídávky

300 g pohankové mouky (hladké)
70 g karobu
50 g kokosu
2 lžičky kypřícího prášku
50 g sušených brusinek nebo hrozinek

2 lžíce třtinového cukru
hrst mletých mandlí a drcených vlašských ořechů

Postup:
Upečenou řepu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme všechny tekuté přísady a vyšleháme. Ve druhé míse smícháme sypké přísady s brusinkami. Obě směsi spojíme dohromady a důkladně promícháme. Připravené těsto rozprostřeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem a pečeme při 180 °C asi 10 minut. Ořechy smícháme s cukrem a posypeme na koláč, který ještě necháme posléze v troubě dopéct na zbylých 15-20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat