U nás se sladká mléka moc nepijí, takže abych ho nemusela vyhodit, napadlo mne připravit tuto jednoduchou, vláčnou a velmi lahodnou buchtu. Původně to měla být taková ta ,,Prošívaná deka'', ale nějak se mi nechtělo čekat, takže se vytvořila taková buchta se dvěma patry - světlým a tmavým.
Ingredience:
První patro (tmavé):
3 vejce
100 g cukru
125 g másla
1 hrnek jahodového mléka
2 lžíce kakaa
2 hrnky bezlepkové mouky
1 prášek do pečiva
Druhé patro (světlé):
1 ricotta
1 mascarpone
1 vejce
2 lžíce vanilkového cukru
1 vanilkový pudink
a zbytek jahodového mléka (asi 100 ml)
Postup:
Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme rozpuštěné máslo s mlékem. Poté vsypeme suché přísady a vyšleháme do litého těsta. Nalijeme na plech s pečícím papírem a dáme na 5 minut zatáhnout do vyhřáté trouby (180°C). Světlou část si jen vyšleháme a nalijeme na předpečený korpus - těsto se nám vsákne dolů. Po 25 minutách buchtu vytáhneme z trouby a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat