sobota 20. února 2016

Tvarohový Míša

Jako malá jsem tuto buchtu milovala stejně jako jejího zmrzlinového jmenovce. Kakaové piškotové těsto, tvarohová náplň a čokoládová poleva - k tomu není, co dodat. Abych to trochu ozvláštnila oproti klasické verzi, která je docela zbytečně přeslazená, použila jsem méně cukru a nahradila jej medem, místo másla v krému jsem použila ricottu a jako tečku jsem připravila polevu z hořké čokolády s kandovanou pomerančovou kůrou.


Ingredience:
Piškotové těsto:
4 vejce ( žloutky a bílky zvlášť)
3 lžíce třtinového cukru s vanilkou
špetka soli
4 lžíce samokypřící DF mouky
lžička jedlé sody
2 lžíce kakaa

Tvarohová náplň:
1 vaničkový tvaroh
1 ricotta (250 g)
1 -2 lžíce medu

Čokoládová poleva:
1 hořká čokoláda s kandovanou pomerančovou kůrou
1 lžička kokosového oleje
2 lžíce hustého řeckého jogurtu

Postup:
Bílky vyšleháme se solí do tuhého sněhu. Se žloutků vytvoříme s cukrem pěnu, poté prosejeme mouku, sodu a kakao. Na závěr opatrně vmícháme (po lžících) z bílků. Těsto dáme do formy (vespod mám pečící papír) a vložíme do vyhřáté trouby na 170°C  asi na 15-20 minut. 
Tvarohovou náplň si vyšleháme a navrstvíme ji na upečený korpus. 
Ve voní lázni si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem (pozvolna) a poté přimícháme smetanu. Hotovou polevu nalijeme na tvarohovou náplň a necháme Mišánka přes noc v lednici. 

Žádné komentáře:

Okomentovat