středa 17. února 2016

Vláčná bábovka s vaječným koňakem

Taky vám ještě zbyl po vánocích vaječný likér? Asi vás moc nebude, ale protože u nás se alkoholu příliš neholduje, tak jsme přemýšleli, jak jej vhodně uplatnit. Připravit bábovku je docela neobvyklý, ale ne úplně špatný nápad. Varování: dětem toho koňaku určitě uberte a nahraďte mlékem nebo kefírem. ;)

Ingredience:
5 vajec
1 hrnek moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 hrnek oleje
1 hrnek vaječného koňaku
2 hrnky bezlepkové mouky (LABUMIX, DF nebo i Jizerka)
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa

Postup:
 Vejce vyšleháme s cukry do pěny a přilijeme olej a vaječný koňak. Stěrkou vmícháme mouku s pečícím práškem. Do vymazané a vysypané formy nalijeme 2/3 těsta. Do zbylého přidáme kakao a nalijeme jej do formy. Pomocí špejle vytvoříme efektní mramor. Bábovku pečeme prvních 5 minut při 200 °C a potom stáhneme teplotu na 170°C  pečeme asi 30-35 minut. Musíme ale kontrolovat špejlí.

Žádné komentáře:

Okomentovat