neděle 21. února 2016

Porková polévka s droždím

Jednoduše luxusní polévka. Dá se připravit i ve veganské variantě. Je bez laktózy, soji, lepku. Nesmírně rychlá.


Ingredience:
1 lžíce přepuštěného másla( nebo oleje)
2 šalotky
1 droždí (42g)
sůl, pepř, kmín
vývar 1,5 litru
3 lžíce ovesných vloček (bezlepkových nebo použijeme pohankové, jáhlové)
1 pórek

Postup:
Na másle osmahneme šalotku a přidáme rozdrobené droždí. Mezi tím, co se nám bude droždí rozpouštět, přidáme koření a nakrájíme si pórek. Na rozpuštěné droždí dáme ovesné vločky a zalijeme vývarem. Přidáme nakrájený pórek a 10-15 minut povaříme. Podáváme s nakrájeným pórkem.  

Žádné komentáře:

Okomentovat