Ráda peču nejen pro sebe, ale i pro svou rodinu, takže i pro ty, kteří mají rádi sladší dezerty. Toto je taková buchta, kterou bych doporučila maminkám jejíž děti začínají s bezlepkovou dietou a mají problém jim koupit nebo upéct něco dobrého. Je to rychlá a velmi chutná buchtička, která na rozdíl od některých jiných není vůbec suchá. A s menšími úpravami se dá modifikovat i na verzi bez laktózy.
Ingredience:
Piškot:
4 vejce
1 hrnek cukru krupice
125 g rozpuštěného másla (bez laktózy 100 ml oleje)
půl hrnku mléka (rostlinné)
2 lžíce kakaa nebo Granka
špetka soli
2 hrnky bezlepkové mouky (může být směs Jizerka nebo DF, Labumix nebo Schaer)
1 prášek do pečiva
Puding:
500 ml mléka (rostlinné)
1 lžíce cukru krystal
1 vanilkový puding (Dr. Oetker)
1 lžička skořice
plátek másla
100 g zakysané smetany
skořice a moučkový cukr na posypání
Postup:
Vajíčka si vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme máslo a mléko. Přidáme kakao a mouku s práškem do pečiva a zamícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (kokosem nebo psylliem). A dáme na chvíli do vyhřáté trouby (180 °C) zapéct. na takových 5 minut). Mezitím si dáme vařit mléko s cukrem a až začne probublávat přidáme vanilkový puding a skořici, chvilku povaříme, pak stáhneme z plamene a přimícháme zakysanou smetanu a plátek másla. Tuto směs navrstvíme na plech, posypeme skořicí a vložíme do trouby na dalších 15 - 20 minut. Po upečení posypeme moučkovým cukrem a můžeme nechat vychladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat