středa 6. ledna 2016

Pečené kuře s ,,lečomáčkou''

Po delším odmlčení jsem opět tady se zásobou nových receptů. V tomto bych se s vámi ráda podělila o náš osvědčený rodinný a úplně jednoduchý a rychlý tip na sobotní či nedělní oběd. Není v něm ani mouka, ani mléko a omáčka je naprosto výborná. Potřebujete Hlubší plech nebo pekáček a tyčový mixér a skvělé jídlo máte za hodinku na stole. 

Ingredience:
4 kuřecí stehna
sůl, pepř, kmín a koření nebo bylinky (rozmarýn, tymián
1 velká a malá plechovka (domácího) leča
čerstvá zelenina (řervená cibule, paprika, rajčata)
1-2 lžíce dijonské horčice 

Příloha: jáhlová kaše nebo vařená rýže

Postup:
Kuřata si nasolíme a ochutíme, tak jak jsme zvyklí (pepř, kmín bylinky, sladká paprika). Rozprostřme je do pekáčku a zalijeme lečem, sklenici můžeme vypláchnout vodou a ještě ji přilít do pekáčku. Přidáme zeleninu nakrájenou na kousky, plech přikryjeme poklopem nebo alobalem a dáme péct na 170°C do trouby zhruba na 45 minut. Při pečení můžeme přilévat vodu. Na posledních 15 minut sundáme alobal, ať máme pěknou křupavou kůrčičku.  Po upečení kuřata vyjmeme z výpeku a šťávu tyčovým mixerem důkladně rozmixujeme spolu s kvalitní horčicí. Podáváme s jáhlovou kaší nebo uvařenou rýží.
 


Žádné komentáře:

Okomentovat