Ingredience:
3 lžíce oleje
3 velké cibule
uzená paprika a maďarská paprika
3 lžíce hustého rajského protlaku
1 kg hovězí kližky
6 žampionů
sůl, pepř, chilli
vývar nebo voda
5 stroužků česneku
1 -2 lžíce solamylu
Halušky (na 1 porci):
1 střední brambor
špetka soli
1 a půl lžíce bezlepkové mouky Mehl farine od Schaer
Postup:
Na oleji osmahneme cibulku snažíme se dozlatova, ale pokud už to nevydržíme, tak nalejeme trochu vroucí vody a tím se nám krásně sjednotí barva cibulky. Přisypeme papriku (nešetříme) a zamícháme. Přidáme protlak a osolené a opepřené hovězí se žampiony, podlijeme vývarem a přiklopíme a dusíme. Můžeme je dát do trouby (160°C) a na 2,5 hoďky máme vystaráno. Poté vytáhneme a na plotně dochutíme česnekem a chilli. Přidáme solamyl rozmíchaný ve trošce vody a necháme ještě chvilku provařit.
Na halušky nastrouhejte syrový brambor, osolte a přidejte mouku. Tajemství je v tom, že nám ve výsledném těstě musí po zapíchnutí stát lžíce. Do osolené vody vroucí vody děláme halušky přes sítko a necháme je takových 6-8 minut vařit.
Mňam.. Vypadá to moc dobře :)
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O krásné šperky