Ingredience:
olej olivový
jarní cibulka
3 stroužky česneku
koření (sůl, pepř, kmín, kari, chilli, kurkuma)
mrkev, petržel, celer
půl hrnku propláchnuté červené čočky
vývar nebo voda (musíme více dosolit)
3 lžíce dýňového pyré
30 g strouhaného parmezánu
opražená slunečnicová semínka na posypání
Postup:
Na olivovém oleji osmažíme cibulku a pokrájený česnek. Přidáme všechny možné koření a kořenovou zeleninu. Podlijeme vývarem nebo vodou (musíme více solit) a přidáme čočku. Vaříme asi 20 minut nepřikryté a pak přidáme dýňové pyré a v samotném závěru parmezán. Podáváme se slunečnicovými semínky. Je to opravdu luxusní, rychlé a levné jídlo.
Žádné komentáře:
Okomentovat