neděle 5. února 2017

Čokoládový cheesecake s mangovým pyrė


Ingredience:
Korpus
150 g pohankové mouky se lžičkou prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
100g másla (kokosový olej je taky super)
2 lžíce třtinového cukru
sůl, skořice
hrst nasekaných mandlí 
hrst brusinek

poklademe plátky hrušek

1 kg tvarohu
1 zakysaná smetana ( nebo řecký jogurt)
3 vejce
sladidlo dle chuti a výběru (nedoporučuji agáve sirup)
100g rozpuštěné mléčné čokolády
1 velké mango rozmixované na pyré
citronová kúra


Postup:
Vymažeme si dortovou formu, kterou ještě vysypávám psylliem (dodá nám vlákninu a zároveň se nepřipaluje). Máslo si necháme trochu změknout a vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku, skořici sůl a oříšky s brusinkami. Těsto vtlačíme do dortové formy na dno a dáme na 10 minut asi na 180° stupňů zapéct.
Mezitím připravím tvarohovou vrstvu. Vejce si umíchám s tvarohem a rozpuštěnou čokoládou a dosladím dle chuti a potřeby, já nejsem zvyklá příliš přeslazovat, takže jsem to nedoslazovala. Na korpus jsem přidala pokrájenou hrušku, zalila tvarohovou směsí a navrstvila nahoru mangové pyré. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 60 minut. Jíme až po úplném vychladnutí, tedy nejlépe přes noc.

Žádné komentáře:

Okomentovat