neděle 1. června 2025

Bezlepkový dort z tygřích ořechů a majonézy, odlehčený ricottový krém a čokoládová poleva se spoustou ovoce

 Pojďte si zahřešit s naprosto luxusním a vláčným dortem.



Ingredience:
3 vejce
 100 g třtinového cukru
rumový cukr 20g
150g majonézy
50 g tapiokového škrobu
100 g mouky z tygřích ořechů (DM)
2 lžíce kakaa
špetka soli
1 kypřící prášek 

1 ricotta
150 g bílého jogurtu
vanilka
lžíce medu
borůvky

100 g hořké čokolády
20 g kakaového másla (možný kokos. olej)

Postup: 
Vyšleháme vejce s cukrem a přidáme majonézu, na závěr vmícháme suché přísady a korpus nalijeme do formy a pečeme na 180°C cca 30-40 minut. 
Mezitím vymícháme do hladka suroviny na krém a dáme vychladit do lednice.
Rozpustíme v mikrovlnce čokoládu a naředíme kakaovým máslem. 
Dort po upečení necháme vychladnout a pak překrojíme na dvě části. 
potřeme hustě ricottovým krémem jednu polovinu a přiklopíme horním korpusem. na ten ještě natřeme zbytek krému a polijeme rozpuštěnou čokoládou. Dort můžeme ozdobit čerstvým ovocem.

Žádné komentáře:

Okomentovat