neděle 29. listopadu 2015

Bezlepkové medové perníčky

Je tady první adventní neděle a začínáme s cukrovím. U nás vždy startujeme s perníčky, tak si vyzkoušejte variantu těchto měkkých bezlepkových a s malou obměnou i bezlaktozových perníčků. Provoníte si dům medem, skořicí, perníkem a hlavně si navodíte pravou vánoční atmosféru.


 Ingredience:
400 g bezlepkové mouky 
(270 g bezlepkové směsi já používám LABUMIX, ale můžete použít Jizerku nebo mouku Schaer, 130 g rýžové hladké mouky) ale pokud nemáte, tak můžete použít jen směs
140 g cukru moučka
50 g másla roztopeného (bez laktózy použijte Heru)
2 vajíčka
2 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
1-2 lžičky perníkového koření

Postup:
Nejprve smícháme suché přísady a poté přidáváme tekuté. Zpracujeme těsto, můžeme v robotu, ale na závěr musíme pracovat ručně. Uděláme si kouli, kterou zabalíme do potravinové folie a dáme zaležet do lednice, nejlépe přes noc. Ráno vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme tvary. Pečeme při 170 °C asi 7-10 minut, ale musíme to hlídat. Po upečení potíráme rozšlehaným žloutkem. Jakmile perníčky vychladnou, tak zdobíme dle libosti a chuťových preferencí. Necháme je odležet, ale i když jsou trošku křupavější, tak se dají jíst hned po upečení a jsou výborné. 

Žádné komentáře:

Okomentovat