úterý 17. listopadu 2015

Vláčný čokoláč ze zakysané smetany

Tento recept jsem si vymyslela, protože jsem v ledničce objevila zakysanou smetanu, kterou jsem nutně potřebovala spotřebovat. Není příliš dietní, ale je velmi dobrý a pro čokoholiky nesmírně návykový a rychlý. Uvnitř je koláč krásně vláčný.


Ingredience:
4 vejce
hrnek cukru
200 g zakysané smetany
150 g změklé Hery
1/4 - 1/2 hrnku kefíru na zředění těsta
2 řádky hořké čokolády
2 hrnky mouky (hrnek rýžové hladké a směs LABUMIX)
1 prášek do pečiva
1/2 hrnku holandského kakaa

Poleva:
Zbytek hořké čokolády
30 g másla 
1 lžíce cukru moučka
kokos na posypání

Postup:
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme smetanu a Heru a nasekanou čokoládu. Dále mouku s práškem do pečiva a kakao. Kefírem si trochu můžeme těsto zředit, ale i tak je poměrně hutné, což je dobře. Těsto dáme na vymaštěný plech a pečeme při 180 °C asi 20 minut.
Polevu si připravíme tak, že si čokoládu rozpustíme s máslem a smícháme s moučkovým cukrem. Nalijeme ji na upečený koláč a posypeme strouhaným kokosem.

Žádné komentáře:

Okomentovat