sobota 21. listopadu 2015

Podzimní hruškový cheesecake

V tomto období jsou mým nejmilejším ovocem hrušky. Mám je ráda v syrovém stavu, ale skvělé jsou i dušené na páře nebo pečené. V kombinaci s mým oblíbeným tvarohem, vanilkou a mandličkami je to něco, co prostě musíte vyzkoušet.


Ingredience:
Korpus
100 g změklého másla
50 g třtinového cukru
lžička citronové kůry
150 g mouky (100 g LABUMIX, 50 g pohanková)
1/2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička skořice
špetka soli

Tvarohová náplň:
2 vejce
70 g cukru + lžíce medu
semínka z 1 vanilkového lusku (zbytek si schovejte na vánoční pečení do cukru)
2 vaničkové tvarohy
1 krémový sýr (Philadelphia, Lučina, Linessa)
150 g bílého jogurtu
2 lžíce vanilkového pudingového prášku
2 hrušky

3 hrsti mandlových plátků na posypání

Postup:
 Na korpus utřeme máslo s cukrem a přidáme citronovou kůru. Všechny sypké suroviny prosejeme do směsi, promícháme (můžeme i ručně) a dáme na 15 minut zapéct při 180 °C do trouby. 
Mezitím si na náplň vyšleháme vajíčka s cukrem a medem, přidáme vanilku,všechny tvarohy a kukuřičný škrob nebo puding. Hrušky si nakrájíme a zbavíme jádřince a vmícháme do našlehané tvarohové směsi. Půlku hrušky si dáme stranou a nakrájíme na plátky, které pak poklademe na cheesecake. Tvarohovou náplň nalijeme na předpečený korpus a poklademe plátky hrušek. Dáme péct do vyhřáté trouby (dospod dáme hrníček s vodou) při 170 °C asi 45 minut. V závěru pečení posypeme plátky mandlí. Cheesecake můžeme nechat vychladnout v pootevřené troubě a po vytažení jej dáme zchladit (nejlépe přes noc) do lednice.





Žádné komentáře:

Okomentovat