sobota 21. listopadu 2015

Pikantní fazolový guláš se žampiony a zeleninou

Nemusí být pořád maso. Doporučuji všem, kteří se snaží jíst zdravěji a chtějí se zdravě a vydatně najíst. Vhodný pro celiaky, vegetariány i vegany. Je to trošku takový recept, co dům dal, ale v chuti to absolutně není znát.

 
Ingredience:
2 lžíce oleje
3 menší cibule
3 stroužky česneku
4 větší žampiony
sůl, pepř, mletý kmín, majoránka
mletá paprika (Maďarská, lahůdková nebo uzená)
chilli, (špetka sušeného a  chilli paprička)
3 oloupané mrkve
1 petržel
kousek celeru
250 g den předem namočených a okapaných fazolí
voda (může být i trocha vývaru)
50 g Hrašky rozmíchaných ve troše vody
1 plechovka fazolí v rajčatové omáčce

Postup:
Na 2 lžících oleje osmažíme cibuli a česnek dozlatova. Přidáme oloupané žampiony a zasypeme paprikou a kořením. Nakrájenou zeleninu dáme také ke směsi a pěkně osmažíme. Nakonec dáme okapané fazole a zalijeme vodou a povaříme takových třicet minut pod pokličkou. Po půl hodině přidáme Hrašku (na zahušťování) rozmíchanou ve troše vody a necháme ji alespoň 20 minut provařit. Na posledních 10 minut můžeme přidat plechovku fazolí v rajčatové omáčce. A dochutíme případně solí, pepřem nebo prolisovaným česnekem. Podáváme s chlebem nebo rýží a nebo jen tak se zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat